Konsernin käskyläisenä oleminen on vaativaa, mutta toimitusjohtajan rooli on merkittävästi kinkkisempää ja hankalaa. Työläisten järjestäminen, kysymysten ratkaisu, jättimäisten ratkaisujen teko ja yrityksen kasvusta välittäminen ovat kaikki toimitusjohtajan vastuualuetta. Toimitusjohtien päivärutiini muodostuu suuresta vastuusta, stressistä ja pulmista.

Totutuimpia johtajien erehdyksiä on otaksua että muut työläiset ottavat velvollisuuden omista toimenpiteistään ilman apua tai olla ottamatta vastuuta henkilökohtaisesti. Vastuun sisäistäminen on pääasiallinen ja ratkaiseva osa toimitusjohtajan roolia ja vaikka vastuun pitäminen voi olla toimitusjohtajalle henkilökohtaisesti pelottavaa on se silti otettava – firman onni on toimitusjohtajan velvollisuus.

Toimitusjohtajan on pidettävä konsernin johtava osa – kuten tittelikin sen jo vihjaa, olipa sitten kyseessä korkeasuhdanne jolloin kaikki sujuu odotetusti tai laman rasittama alijäämäinen kvartaali. Toimitusjohtajan on vaivatonta näyttää kannustavansa kun kaikki menee mainiosti, mutta johtajan on osattava kannustaa ja näyttää kykynsä auttaa myös kun asiat menevät kehnosti eikä vain odottaa että erilliset käskyläiset kohoavat muiden yläpuolelle ja ottaisivat vastuun omista askareistaan.

Tämän pitäminen itsestäänselvyytenä on jo primäärisesti väärin eikä se tule luultavasti toteutumaan – toimitusjohtajan on oltava etuasemassa se henkilö joka tekee niin ennen kuin työläiset voivat nousta muiden yläpuolelle ja osoittaa kantansa konsernille. Kaikkien firman työntekijöiden yksilölliset saavutukset heijastavat paremmin tai huonommin johtajan menettelytapoja. Joten, samoin kuin havainnollistamalla tukensa ajoissa, kollegoiden innostaminen vaikeissa olosuhteissa on erittäin tarpeellista, ei ainoastaan henkilökunnalle vaan myös koko konsernille.

Toimitusjohtajan toimenkuvaan kuuluu myös johtajana oleminen – ja suotuisa johtaja havainnollistaa aina tukensa joukkueelleen ja osaa jakaa huolenpitoon. Vastuun ottaminen on mukana työnjohtajana olemisessa, se on vain osa ammattia. Ja tällaisessa toimessa vahva ja vastuullinen persoonallisuus, joka kehittää yritystä on välttämätöntä.

Tilaa uutiskirjeemme!

Nimi

Sähköposti